Het klinkt zo simpel en toch is het voor velen een enorme uitdaging om dit in het dagelijkse leven toe te passen. Ik ben er zelf deze week ook weer even liefdevol op gewezen en gelukkig kon ik er dit keer lachend op terug kijken. Daar waar ik eerder vaak in de zelfveroordeling schoot.

Een vriendin had een paar weken geleden lekkere thee voor mij mee genomen. Een nieuwe theesmaak om te proberen en ik was er helemaal blij mee. Geheel vanuit de flow loop ik afgelopen week een winkel in. Ik zie daar ineens dezelfde thee liggen. Nog even in het doosje gekeken en ja daar zaten dezelfde theezakjes in. Het voelde helemaal kloppend om dit doosje mee te nemen. Ik zag ook de aanbieding: een tweede doosje voor de halve prijs.

Er zaten veel verschillende uitnodigende smaken bij. Een tijdje heb ik in de winkel staan dubben, voelen en wegen wat te doen en welke mee te nemen. Uiteindelijk eerst zonder thee de winkel uit gelopen. Daarna ben ik weer terug gegaan. Ik heb niet alleen de thee mee genomen die resoneerde, maar ook een andere smaak thee.

Mijn gevoel was heel duidelijk over welke thee ik mee had te nemen. Mijn hoofd kwam er tussen: zo’n aanbieding kon ik toch niet laten liggen! Om alles in mij het idee te geven dat het gehoord werd, dus toch 2 doosjes thee meegenomen.

Nu is daar niks mis mee toch? Eigenlijk héél logisch. En daar zit het nu precies in. Er is niet mis of fouts aan. Toen ik de winkel was uitgelopen kwam ik tot de conclusie dat ik niet trouw was gebleven aan Mezelf. Aan wat ik écht wilde halen en nodig had.

Zo in het klein, zo is het ook in het groot. Ik zie dit patroon. Het is zo logisch. Als een soort automatisme ingesleten. Toch voel en weet ik nu, dat het kiezen op deze manier mij niet brengt wat ik echt wil. De mensen, de dingen noch de ervaringen die ik bewust kies om bij te dragen aan mijn ontwikkeling.

Een liefdevolle en wijze les waar ik dankbaar voor ben. Ik weet hoe belangrijk het is om deze les mee te nemen in mijn verdere leven. Door alleen te kiezen voor wat ik écht wil, trek ik precies alles aan wat ik wel nodig heb en graag op mijn pad wil ontvangen.

Ik word liefdevol uitgedaagd om te kiezen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Wat als een ieder dit zou doen, hoe anders zou ik, zouden wij en de wereld er dan uit zien.

Categorieën: Artikelen

Marieke Bosman

Coach voor jouw hart. Ter bekrachtig van de taal van je hart en hoe je dit kan begrijpen. Zo kom jij direct in contact met jouw natuurlijke kracht en wijsheid. Je blijft trouw aan jezelf en daar vind je alles wat je nu nog zoek.t